19 juni

Seizoen 2022-2023

 


Speel mee voor de eeuwige roem op het "World Wide Web".

De deelname is gratis.

 


Onder dezelfde condities van het afgelopen seizoen, gaat het Soccergame-seizoen op vrijdag 5 augustus met de wedstrijd SC Heerenveen - Sparta Rotterdam van start.

 

Heeft u (familie en vrienden) interesse om me te willen spelen met het 'Soccergame' dan kunt u hiernaast de benodigde formulieren (inschrijfformulier en spelregels) downloaden.
De spelerslijst volgt later, zodra die klaar is, krijgt u bericht.

 

Het inschrijftermijn sluit op vrijdag 5 augustus 2022 om 12.00 uur.

Stuur het/ de ingevulde formulier(en) naar: troost1950@gmail.com

 

 

Programma:

Vanuit het competitieprogramma Eredivisie dat u hiernaast kunt downloaden zijn 56 wedstrijden geselecteerd (extra voorspellingen) en verwerkt in het spel. De datums van deze wedstrijden zijn vervangen door de speelronde waarin zij moeten spelen.

 

Wijzigingen in het speelschema
Rekening houdend met de prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, FC Twente) wordt eind augustus gekeken of het Eredivisieprogramma moet worden afgestemd op hun programma.

 

Uiterlijk 31 augustus worden ook de speelrondes tot de winterstop waar nodig in speeldag en/of aanvangstijd aangepast, medio november gebeurt dat voor de competitie vanaf speelronde 21 tot en met 32. Voor speelrondes 12 tot en met 14 en 21 tot en met 32 worden geen speeldag en aanvangstijd gecommuniceerd tot bekend is of de deelnemers aan Europees voetbal na de winterstop nog in Europa actief zijn.

 

Met wat voor systeem gaat uw 11-tal(len) spelen:

Er bestaan veel verschillende formaties. Meestal wordt een formatie gekozen, nadat is bepaald of een ploeg wil gaan aanvallen of juist niet. Teams die de aanval willen kiezen, spelen tegenwoordig vaak in een 3-4-3, 4-3-3 opstelling. Als een ploeg geen tegendoelpunt wil krijgen, wordt er al snel gekozen voor 5-3-2, 4-5-1 of 4-4-2, maar dan met een verdedigend ingesteld middenveld.

 

De keuze van de 6 formaties zijn:

3-4-3,   3-5-2,   4-3-3,   4-4-2,   5-3-2 en het  5-4-1 systeem.

Tijdens het seizoen mag van systeem gewisseld worden.

 

WK:
Vanwege het WK in Qatar (van 21 november tot en met 18 december 2022) zien de kalenders van de Nederlandse profcompetities er anders uit dan gebruikelijk. Ook hier kunt u aan deelnemen, zie: WK2022.

 

Winterstop:
Het eerste gedeelte van de competitie eindigt voor de Eredivisie in het weekend van 11-13 november 2022, een week voor de start van het WK. De Eredivisie hervat vervolgens weer in het weekend van 6-8 januari 2023, zo’n drie weken na afloop van het WK.

 

Midweekse speelronde:
In het seizoen 2022/’23 is in de Eredivisie slechts één midweekse speelronde noodzakelijk (24-26 januari 2023). Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het thuis/uit-ritme voor de clubs en de reisafstanden voor supporters.