Samenstellen

 

Spelsysteem

 

Wisselen

Puntentelling

Weekwinnaar

Eindklassement Transfers

Inschrijving

 

 

 

Hoe stelt u uw Soccer 11-tal samen?

 

Op de spelerslijst staan voetballers die uitkomen in de Eredivisie en die deel uitmaken van de Soccergame competitie. De lijst zoals die nu is gepubliceerd, dient als uitgangspunt. Voor iedere voetballer staat een D (doelman), V (verdediger), M (middenvelder) of een A (aanvaller). Dit is de linie waarin zij voetballen. Vul de naam en de afkorting in op het inschrijfformulier. Het is de deelnemer niet toegestaan andere spelers in zijn team op te stellen. Per aan de Eredivisie deelnemende club mag slechts n speler in het Soccergame elftal worden opgenomen. De 11 spelers dienen dus van 11 verschillende clubs te komen.

 

Een speler die in de Soccergame spelerslijst (bijvoorbeeld) als aanvaller staat aangegeven, blijft voor de Soccergame competitie het hele seizoen een aanvaller. Ook al stelt zijn clubcoach hem in de Eredivisie als verdediger op. Voor de andere posities geldt vanzelfsprekend hetzelfde.

 

De Soccergame competitie begint in het weekeinde van 5, 6 en 7 augustus en duurt tot de datum waarop de laatste wedstrijd van de reguliere Eredivisie gespeeld zijn. De eerste tussenstand ontvangt u na de 1de speelronde.

 

Per persoon zijn meerdere inschrijvingen mogelijk.

 

 

Spelsysteem 

 

Een deelnemer heeft bij de samenstelling van zijn team de keuze uit zes speelsystemen:
3-4-3, 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2, 5-3-2 en een 5-4-1 systeem.

 

   Het 3-4-3 systeem bestaat uit 1 doelman, 3 verdedigers, 4 middenvelders en 3 aanvallers.
   Het 3-5-2 systeem bestaat uit 1 doelman, 3 verdedigers, 5 middenvelders en 2 aanvallers.
   Het 4-3-3 systeem bestaat uit 1 doelman, 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers.
   Het 4-4-2 systeem bestaat uit 1 doelman, 4 verdedigers, 4 middenvelders en 2 aanvallers.
   Het 5-3-2 systeem bestaat uit 1 doelman, 5 verdedigers, 3 middenvelders en 2 aanvallers.
   Het 5-4-1 systeem bestaat uit 1 doelman, 5 verdedigers, 4 middenvelders en 1 aanvaller.

 

Tijdens het seizoen mag men van spelsysteem wisselen.

 

 

 

Wisselen 

 

Een speler die gewisseld wordt, staat direct opgesteld. In principe kunt u tot een paar minuten/ seconden voor de aanvang van de wedstrijd een of meerdere spelers wisselen. De tijd van binnenkomst telefoon/verzonden e-mail is bindend voor de wissel(s).

 

Wissels doorgeven per:

0115 694265

 

06 10103367

 

troost1950@gmail.com

 

 

  Mocht blijken dat de gewisselde speler(s) tussen de wissel en de eerstvolgende wedstrijd geblesseerd raakt/ raken of door ziekte en hierdoor niet kan spelen dan kunt u deze zonder dat het u punten kost voor een andere speler wisselen, en wordt de wissel teniet gedaan.

 

  Mocht blijken dat de gewisselde speler(s) (blessure/ ziekte) tussen de wissel en de eerstvolgende wedstrijd weer kan spelen dan kunt u deze zonder dat het u punten kost weer voor de gewisselde speler wisselen, en wordt de wissel teniet gedaan.

 

  Tijdens een wedstrijd mag men niet wisselen, dit dient vr of na de wedstrijd te gebeuren. Als een ploeg 2x per week speelt bijvoorbeeld (s woensdags zaterdags) en u wisselt tussen beide wedstrijden in dan worden de eventuele punten die een speler in de eerste wedstrijd heeft behaald van het totaal afgetrokken.

 

  Tijdens de geldende transferperiodes mag men vertrokken spelers zonder dat dit punten kost vervangen. Zie ook: Transfer binnen Eredivisie.

 

 

 

Puntentelling 

 

Een speler krijgt en/ of verliest punten als hij in een competitieronde deelgenomen heeft aan de wedstrijd van zijn eigen ploeg, ook al speelt hij maar een deel van het duel. In geval deze speler, om welke reden dan ook, niet speelt, behaalt de deelnemer met deze speler geen punten in de betreffende week. Voor het Soccergame klassement tellen alle wedstrijden uit de Eredivisie vanaf 5 augustus tot en met de laatste wedstrijd van de competitie 2022 - 2023 mee.

 

Spelers kunnen de volgende punten behalen en/ of verliezen.

 

 

wedstrijd

spelen

team

wint

team

gelijk

houd nul

scoort

scoort

hattrick

assist

assist

3x

                 

Doelman

1

3

1

3

10

10

2

2

Verdediger

1

3

1

2

5

5

2

2

Middenvelder

1

3

1

0

4

4

2

2

Aanvaller

1

3

1

0

3

3

2

2

 
 

penalty

stopt

penalty

mist

penalty

eigen

goal

1x

geel

2x

geel

rood

 
                 

Doelman

2

2

0,25

-3

-1

-3

-5

 

Verdediger

2

0

0,25

-3

-1

-3

-5

 

Middenvelder

2

0

0,25

-3

-1

-3

-5

 

Aanvaller

2

0

0,25

-3

-1

-3

-5

 

Reserve spelers

       

-1

-3

-5

 

 

 

Een doelpunt gescoord uit een strafschop levert altijd 2 punten op, ongeacht de linie waaruit de speler komt.

Alle spelers krijgen 1 punt voor iedere wedstrijd waarin zij in actie komen. Hierbij maakt het niet uit hoe lang zij daadwerkelijk meespelen. ook invallers en uitvallers krijgen het punt.

 

Een keeper, die een penalty stopt, krijgt twee punten.

 
Let op: deze punten worden alleen toegekend als een keeper een penalty daadwerkelijk stopt en dus niet als deze naast of op de paal/lat geschoten wordt.

 

  Hattrick  

  Mocht een veldspeler een hattrick (3 doelpunten in een wedstrijd, penalty's inbegrepen) maken dan krijgt hij naast zijn reguliere behaalde punten nog eens extra punten voor de gemaakte hattrick.


  Mocht een speler 6 doelpunten in een wedstrijd maken dan krijgt hij uiteraard 2x de extra punten.

 

 

Ten onrecht toegekend doelpunt of eigen doelpunt

 

De mogelijkheid bestaat, dat in het verloop van het seizoen doelpunt(en) of eigen doelpunten die zijn toegekend aan spelers, na bestudering, worden teruggedraaid. De aan u team toegekende punten, zullen dan in mindering/ meerdering worden gebracht. Uiteraard wordt u daar dan van op de hoogte gebracht. Een exacte definiring van een eigen doelpunt is niet in de internationale spelregels opgenomen. Wel stelt de Spelregelcommissie van de KNVB dat een goal wordt aangemerkt als eigen doelpunt indien de bal het laatst is gespeeld door een speler van de verdedigende partij, en deze speler ook de intentie had om de bal te spelen (echter natuurlijk niet om de bal in het eigen doel te laten belanden). Als de bal wel door een speler van de verdedigende partij geraakt wordt, maar deze niet de intentie had om de bal te spelen, wordt het doelpunt toegekend aan de aanvallende partij.

 

 

Extra punten  

Met het voorspellen van de onderlinge wedstrijden tussen Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, Vitesse, FC Utrecht en SC Heerenveen (de nummers 1 t/m 8 van de afgelopen competitie) krijgt u voor elke goede ruststand 2 en eindstand 3 punten.

 

Punten bij een afwijkende rust- en/ of eindstand.

 

Bij een afwijkende voorspelling van de ruststand krijg je 1 punt. Bijvoorbeeld:

  U heeft voorspeld 1-0, en de werkelijke ruststand is 2-0 (1 punt)

  U heeft voorspeld 1-1, en de werkelijke ruststand is 0-0 (1 punt)

  U heeft voorspeld 0-1, en de werkelijke ruststand is 0-2 (1 punt), enz. enz.

 

Bij een afwijkende voorspelling van de eindstand krijg je 1,5 punt. Bijvoorbeeld:

  U heeft voorspeld 2-0, en de werkelijke eindstand is 2-1 (1,5 punt)

  U heeft voorspeld 2-2, en de werkelijke eindstand is 1-1 (1,5 punt)

  U heeft voorspeld 0-1, en de werkelijke eindstand is 1-3 (1,5 punt), enz. enz.

 

Voorspellen van de nummers 1 t/m 18

  Voor elke goede plaatsing van de eindrangschikking krijgt u:

  Kampioen                    15 punten

 Nummers 2 t/m 18       3 punten

 

 

Winterkampioen

  Het goed voorspellen van de winterkampioen plus de nummers 2 t/m 5  en 17 en 18 in de winterstop levert 5 extra punten op.

 

 

Gele of rode kaarten 

 

Als er een rode kaart direct wordt gegeven en deze wordt later ingetrokken, dan wordt de eventueel gegeven -5 punten teniet gedaan.

 

Als er een gele kaart wordt gegeven en deze wordt later ingetrokken, dan wordt de eventueel gegeven -3 punten teniet gedaan.

 

Mocht een reservespeler(s) buiten het veld een gele- of rode kaart ontvangen, dan wordt hij zodanig met de daarvoor geldende minpunten bestraft. Deze neemt hij mee met een eventuele invalbeurt.

 

 

Gestaakte wedstrijd

 

Wanneer een wedstrijd om welke redenen dan ook gestaakt wordt en deze op een later tijdstip uitgespeeld wordt dan blijven de reeds behaalde punten gehandhaafd. Wordt de gestaakte wedstrijd in  zijn geheel overgespeeld, dan vervallen behaalde punten, zo ook met de gele- en rode kaarten.

"Mocht u een speler (van een of beide teams) in de uit te spelen gedeelte wedstrijd willen wisselen voor een speler die in de 1ste wedstrijd heeft gescoord of een assist heeft gegeven dan worden u de reeds behaalde punten van de desbetreffende speler u onthouden. Zo ook met de gele kaarten".

 

 

Weekwinnaar 

 

Een Soccergame week loopt van vrijdag- t/m zondagavond. Aan het einde van een week wordt een week- en totaalklassement opgemaakt. De deelnemer die in een week de meeste punten met zijn Soccergame ploeg heeft gescoord wordt uitgeroepen tot weekwinnaar. Indien een wedstrijd van clubs om welke reden dan ook niet doorgaat, krijgt (krijgen) de desbetreffende spelers van die club(s) geen punten voor het dan geldende weekklassement.
De midweekse speelrondes worden apart opgemaakt.
In deze speelweek worden dan extra punten verzameld.

Als twee of meer deelnemers gelijk eindigen, geeft het aantal tot dan toe gepleegde wissels de doorslag, mocht dit ook gelijk zijn dan geeft het aantal extra punten de doorslag, enz.

 

Eindklassement 

 

Het eindklassement wordt bepaald door de optelsom van de per Soccergame ploeg behaalde punten in de competitie, plus de extra te behalen punten. Indien twee of meer deelnemers gelijk eindigen, geeft het aantal tot dan toe gepleegde wissels de doorslag. Mocht dit ook gelijk eindigen dan geeft het rijtje van de extra voorspellingen, daarna het aantal 1ste, 2de, 3de enz. plaatsen de doorslag, totdat een winnaar bekend is.

 

 

 

Transfers

 

Als een speler een transfer binnen de Eredivisie maakt, heeft dit gevolgen voor de samenstelling van het elftal. U kunt hem niet als 2de speler bij zijn nieuwe club laten spelen. Uw 11-tal moet bestaan uit 11 spelers van verschillende clubs.

 

Mocht u in uw opstelling(en) een of meerdere spelers hebben staan die getransfereerd worden dan kunt u deze zonder puntenaftrek uit dezelfde linie, of wisselend van systeem wisselen. De eventueel behaalde punten blijven staan. Wisselt u buiten deze periode dan kost het u 3 strafpunten per speler.

 

Tijdens de geldende transferperiodes

 

Geef in de transferperiode en voor aanvang van de eerstvolgende te spelen wedstrijd wel aan wat u met de speler(s) doet, anders loopt u punten mis.

 

Andere transfers

Een speler van buiten de Eredivisie die naar een club in de Eredivisie overgaat, kan gelijk worden opgesteld.

 

Spelerslijst en wedstrijdstatistieken

Voor het maken van de spelerslijst wordt gebruik gemaakt van diverse sites. en verwerken van de wedstrijdstatistieken van  flashscore.nl

 

 

 

Inschrijving 

 

Inschrijven kan tot vrijdag 5 augustus 12:00 uur. Aan inschrijvingen die, vanwege vakantie e.d. na 7 augustus binnenkomen worden alle punten van de gespeelde spelrondes onthouden.

Inschrijvingen na 31 augustus worden uitgesloten van deelname.

 

Als u uw team een nickname wilt meegeven, vermeld dit dan op het inschrijfformulier. Met deze nickname speelt u het seizoen.

 

     Uw ingezonden 11-tal(len) kunt u t/m de start van het nieuwe seizoen nog straffeloos wijzigen.